Vazgeçemediğimiz lahmacun lezzetini evimizde yapmak için size harika bir tarif hazırladık. Siz de ev yapımı lahmacun için tarifimizi mutlaka deneyin.
Lahmacun Malzemeleri
Lahmacun Nasıl Yapılır?
Hamuru için, suyun içinde maya ve şekeri karıştırın. Karıştırma kabına unu ve tuzu alın. Ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu dökün. Çatal yardımıyla undan parçalar alarak karıştırın. Daha sonra elinizle yoğurarak hamur kıvamına getirin. En az 45 dakika mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanırken; iç harcı için kıymayı, rende soğanı, kıyılmış maydanozu, biber salçasını, pulbiber, toz kırmızı biber ve tuzu 2 yemek kaşığı suyla beraber bir kaba alın ve iyice karıştırın.
Mayalanan hamuru istediğiniz büyüklükte bezelere ayırın ve her bir bezeyi merdane yardımıyla ince yuvarlak açın. Açtığınız hamurlara iç harcını kaşık veya elle yayın.
Fırını 220 derecede fırın tepsinizle beraber ısıttıktan sonra, lahmacunları kızmış tepside yaklaşık 5-7 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder