20 Aralık 2017 Çarşamba

Çikolata Kaplı Muz Tarifi

Evinizde hem pratik hem doğal çikolata kaplı muz çubukları yapmak ister misiniz? Lezzetine doyamayacağınız bu pratik tarifi mutlaka deneyin!

Çikolata Kaplı Muz Malzemeleri


Çikolata Kaplı Muz Nasıl Yapılır?

  1. Muzları kabuklarından ayırdıktan sonra, bıçak ile tam oradan ikiye ayırın ve tahta çubukları tam ortasından saplayarak hazır hale getirin.
  2. Kuvertür çikolataları ısıya dayanıklı herhangi bir tabak ile birlikte orta dereceye ayarlı mikrodalgada 15-20 eriyene kadar ısıtın ve sonra bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın.
  3. Tahta çubuklardan tutarak hazırladığınız muzları, önce eriyen çikolataya sonra da fındıkları koyduğunuz kaseye bandırarak folyo kaplı bir tepsiye dizin.
  4. Tüm muzları hazır hale getirdikten sonra, tepsiyi buzdolabında çikolata sertleşene kadar bekletin. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder