Pankek tarifi ile kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan özellikle nutella, bal veya reçel gibi tatlılarla birlikte harika bir lezzete dönüşen pankek yaparak siz de güne harika bir başlangıç yapın.
Pankek Malzemeleri
Pankek Nasıl Yapılır?
Un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırma kabına alın. Sırasıyla; toz şeker, tuz, süt, ayçiçek yağı ve yumurtaları ekledikten sonra, iyice karışana kadar çırpın. Çırpma işlemini el ile yapmanız daha iyi bir sonuç verir. O yüzden mikser kullanmayın.
Pankekleri pişirmek için; tavanızı ayçiçek yağı ile yağlayın. Kızdırdığınız tavaya küçük bir kepçe ile pankek harcını uygun ölçüde dökün.
Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirin. Bir spatula yardımıyla çevirerek, pankekin diğer tarafını da aynı şekilde pişirin.
Tavanızı arada yağlayarak pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Hazırladığınız pankekleri; tercihinize göre nutella, bal veya reçel ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder