Sarımsaklı ekmek, tarifimiz ile kolaylıkla yapabileceğiniz ve tadından vazgeçemeyeceğiniz lezzetlerden bir tanesidir. Tarifimizi dilerseniz farklı malzemelerle de çeşitlendirebilirsiniz.
Sarımsaklı Ekmek Malzemeleri
Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır?
Tereyağını bir süre oda sıcaklığında bekleterek yumuşamasını sağlayın.
Sarımsak ve maydanozu robottan geçirin veya ince ince doğrayarak bir havanda harmanlayın.
İnce bir şekilde birbirine karışan maydanoz ve sarımsak üstüne tereyağını ekleyerek harmanlamaya devam edin. Robota ekleyerek karıştırmaya devam edebilirsiniz.
İnce ince dilimlediğiniz baget ekmeğin üzerine bıçak yardımıyla karışımı sürün.
Yaklaşık 200 derece ısıttığınız fırında 10 dakika kadar pişirin ve ekmekler kızarınca fırından alın.
Soğutmadan, sıcak bir şekilde servis etmeyi unutmayın ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder