Sütlaç, sütle yapılan tatlılar arasında en çok tercih edilen ve en çok sevilen tatlılardan bir tanesidir. Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından Sütlaç tatlısını tarifimizle deneyin.
Sütlaç Malzemeleri
Sütlaç Nasıl Yapılır?
Pirinci bir kaba alarak, 2-3 kere sudan geçirin. Berrak bir su elde edene kadar bu işleme devam edin.
Bir tencere içerisine sütü döküp, üstüne yıkadığınız pirinci ilave edin.
Orta ateşte sütü kaynatın, kaynayınca ocağın altını iyice kısıp sütlaç kıvam alıncaya kadar yaklaşık 1 saat kaynatın.
Kıvam almaya başlayan sütlaca şekeri ilave edin ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak pişirin. Sonra 10 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.
Hazır hale gelen sütlacı yanmaz kaselere paylaştırın ve önceden ısıttığınız fırına dizerek 200 derecede üstleri yanık hale gelene kadar pişirin.
Fırından aldığınız sütlacı soğumaya bırakın. Soğuyan sütlacı üzerine fındık ekleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder