Kabak tatlısı türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Bu vazgeçilmez lezzeti bir de bizim kabak tatlısı tarifimizle deneyin.
Kabak Tatlısı Malzemeleri
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?
Kabak tatlısı için kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğiniz uzunlukta doğrayın.
Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin. 2-3 saat ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek kalmayacaktır.
Beklettiğiniz kabakları orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder