Ezogelin çorbası aynı zamanda da bereket çorbası olarak bilinir. Besleyici, lezzetli, pratik ve hastalıkların amansız düşmanıdır. Hemen hemen tüm restoranlarda bulabileceğiniz bu vazgeçilmez çorbayı bir de bizim tarifimizle deneyin. Ezogelin çorbasını Türk mutfağına kazandıran ve ismini veren, Gaziantep’in Uruş (Dokuzyol) köyünde yaşamış olan Ezo Gelin’dir.
Ezogelin Çorbası Malzemeleri
Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?
Sıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz kırmızı mercimek, pirinç, bulgur ve tuzu içerisine ekleyin.
Yaklaşık 30 dakika boyunca, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün.
Kuru soğanı küçük küçük doğrayın. Tereyağını küçük bir tavada kızdırın ve içerisine doğradığınız soğanları atın. Kavrulan soğanlara biber salçasını ekleyin ve 2 dakika daha kavurun.
Naneyi ekleyin ve karıştırdıktan sonra soğanlı sosu ocaktan alın.
Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan soğan ve salçalı karışımı ekledikten sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin.
Limon ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder