20 Aralık 2017 Çarşamba

Etsiz Çiğ Köfte tarifi

Türk mutfağının pişirilmeden yapılan ve vazgeçilmez bir lezzete sahip olan etsiz çiğ köfte tarifini sizler için hazırladık. 

Unutmayın çiğ köfte hazırlarken en önemli aşama yoğurma aşamasıdır. Bu yüzden güçlü bir çift kol ve zemini tırtıklı çiğ köfte tepsisi ile işiniz çok daha kolay olur ;)

Etsiz Çiğ Köfte Malzemeleri



Etsiz Çiğ Köfte Nasıl Yapılır?

  1. Bulgurun üzerine domates salçası ve biber salçasını ekleyin ve çiğ köfte tepsinizde yoğurma işlemine başlayın.
  2. Bulgur salça ile yumuşak bir kıvam aldıktan sonra azar azar su ekleyerek yoğurma işlemine devam edin.
  3. Bulgur salçanın rengini aldıktan sonra tuz, pul biber, sıvı yağ, isot, maydanoz ve kimyon ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  4. Soğan ve sarımsakları diğer bir yanda çok küçük parçalara doğrayıp (blenderdan geçirmeyin) yoğurma kabına alın ve yoğurmaya devam edin.
  5. Soğanlar kaybolana kadar yoğurma işlemine devam edin. Soğanlar iyice kaybolduktan sonra limon ve nar ekşisi ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder