20 Aralık 2017 Çarşamba

Tavuk Dünyası Şefin Tavası Tarifi

Tavuk Dünyası lezzetli tavuk çeşitleriyle her geçen gün daha fazla kişinin beğenisini kazanıyor. En çok beğenilen tavuk seçeneklerinden biri de şefin tavası. İşte size Tavuk Dünyası'nın en beğenilen lezzeti Şefin Tavası tarifi ve püf noktaları.

Tavuk Dünyası Şefin Tavası Malzemeleri


Tavuk Dünyası Şefin Tavası Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etlerini küp şeklinde doğrayın ve 1 gece önceden (yada en az 3 saat) soya sosuyla marine edin.
  2. Kırmızı biber ve yeşil biberi jülyen şeklinde, mantarları ise ortadan ikiye keserek doğrayın.
  3. Yüksek ateşte tavayı iyice ısıtıp, tavukları ve arpacık soğanları içerisine ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Tavuk piştikten sonra üzerine sıvı yağ, mantar ve biberleri ilave edin.
  5. Tavuk etleri ve malzemeler piştikten sonra üzerine 2 yemek kaşığı krema, 1 yemek kaşığı soya sosu ve 1 yemek kaşığı köri sosu ekleyin. Krema malzemeler ile iyice karışıncaya kadar pişirmeye devam edin.
  6. İsteğe göre tadına bakıp, gerekiyorsa tuz da ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder