Islak kek tarifi, ıslak kek nasıl yapılır, ıslak kek için gerekli malzemeler nelerdir ve ıslak kek nasıl hazırlanır. Lezzetine doyum olmayan, yerken ağzınızda eriyen bu lezzet için gerekli malzemeler ve nasıl yapılırı sizin için yazdık.
Islak Kek Malzemeleri
Islak Kek Nasıl Yapılır?
Sos için; tencereye toz şeker, sıvı yağ, kakao ve sütü koyun. Orta ateşte kaynatmadan ısıtın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kek için; bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup mikser ile 5 dakika çırpın.
Üzerine sütü ve sıvı yağı ilave edip tekrar çırpın. Sonra kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin. Son olarak unu ilave edip karıştırın.
Orta boy kare borcamı yağlayın ve üzerine kek hamurunu döküp eşit şekilde yayın.
Önceden ısıtılmış 165° fırında kabarıncaya kadar pişirin (Kürdan ile kontrol ederek piştiğinden emin olun). Pişen keki 5 dakika dinlendirin.
Dinlenen keki dilimleyin ve her yerine kürdan ile delik açın. Üzerine hazırladığınız soğuk sosu gezdirerek dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder