Lazanya tarifi ile tadı damağınızda kalacak lazanya yemeği hazırlayın. Sizin için hazırladığımız lazanya tarifi ile yapacağınız lazanyanın tadına doyum olmayacak :)
Lazanya Malzemeleri
Lazanya Nasıl Yapılır?
Lazanyanın kıymalı harcını hazırlamak için; kuru soğanları ve kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Doğranmış soğanları 3- 4 dakika kadar kavurun. Orta yağlı kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
Ardından sırasıyla; kıyılmış sarımsak, rendelenmiş havuç ve sivri biberleri ekleyin. Domates salçasını katın ve karıştırdıktan sonra 1- 2 dakika daha kavurun.
Doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyin. Kıymalı harcı 3- 4 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın.
Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun.
Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Karabiber ekledikten sonra ocaktan alın.
Fırın kabının tabanını ayçiçek yağı ile yağlayın. Lazanya yapraklarını tek sıra halinde dizin. Üzerlerine hazırladığınız beşamel sostan sürün.
Sırasıyla; kıymalı harç ve bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonra bu işlemi sırasıyla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın.
Kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile lazanyanın üzerini kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Fırından çıkan lazanyayı dilimledikten sonra servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder