20 Aralık 2017 Çarşamba

Mercimek Köftesi Tarifi

Mercimek köftesi sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi. Özellikle çay yanında yapılan ikramlar arasında ilk sırada yer alıyor diyebiliriz. Hemen hemen tüm sofraların vazgeçilmez lezzeti mercimek köftesini bir de bizim tarifimizle deneyin.

Mercimek Köftesi Malzemeleri


Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır?

  1. Mercimekler yıkayıp suyunu süzün ve üzerine 3 su bardağı su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Mercimeklerin üzerine ince bulgur ekleyip karıştırın ve yarım saat tencerenin kapağı kapalı olarak bekletin.
  3. Soğanın kabuklarını soyun ve ince ince doğranıp bir tavaya koyun.
  4. Yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilip kavrurun.
  5. Soğan kavrulduktan sonra içerisine 2 yemek kaşığı salça ekleyip biraz daha kavrulduktan sonra ocaktan alın.
  6. Maydanozlar ve yeşil soğan yıkanıp ayıklayın ve ince ince doğrayın.
  7. Mercimekli karışım geniş bir yoğurma kabının içerisine alın ve üzerine salçalı sos, 1 tatlı kaşığı tuz ve baharatları ilave edilip güzelce harmanlayın.
  8. Daha sonra doğranan yeşillikler ve limon suyu da ilave edip iyice yoğurun.
  9. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avuç içinde sıkılarak şekillendirin ve üzerine marul yaprağı serilmiş bir servis tabağına dizerek, limon dilimleri eşliğinde servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder