20 Aralık 2017 Çarşamba

Ayva Tatlısı Tarifi

Leziz bir ayva tatlısı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeleri ve en leziz tarifi sizler için hazırladık. Tarifimizi mutfağınızda deneyerek bu lezzeti siz de sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Ayva Tatlısı Malzemeleri


Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Ayvaların kabuklarını soyun ve ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın.
  2. Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme toz şeker ekleyin.
  3. Tencereye ayvaların üzerini çok az örtecek şekilde yaklaşık 3 su bardağı su ekleyin.
  4. Şerbet renginin kırmızı ve aromalı olması için; ayva çekirdeklerini ve loğusa şekerini ilave edin.
  5. Pişen ayvaları servis tabağına alın ve şerbetinden üzerlerine gezdirin.
  6. Ayvaların çukur bölümlerine kaymak ilave ederek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder