20 Aralık 2017 Çarşamba

İrmik Helvası Tarifi

Hem pratik hem lezzetli irmik helvası, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında. Özel olarak oluşturduğumu irmik helvası tarifi ile sofraların en lezzetli irmik helvasını siz de yapabilirsiniz.

İrmik Helvası Malzemeleri


İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 2 su bardağı suyu, 2 su bardağı sütü ve 2 su bardağı şekeri derin bir tencereye alın ve orta ateşte şekeri eriyene kadar karıştırın ama kaynatmayın. Şeker eridikten sonra ocaktan alın ve bekletin.
  2. Başka bir tencerede tereyağını eritin. Tereyağı eridikten sonra fıstığı ve irmiği ekleyin, kavrulana kadar karıştırın. İrmiğin rengi değişmeye başladığında, hazırlamış olduğunuz süt ve şeker karışımını dikkatli bir şekilde ekleyin.
  3. İrmikle süt, birlikte katı kıvama gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. İyice katılaştığında pişirmeyi bırakın. Bir kaç kez karıştırın ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.
  4. Servise hazır hale gelen irmik helvanızı, dilerseniz yanına çok yakışan vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder