20 Aralık 2017 Çarşamba

Tiramisu Tarifi

Kakaonun kahve ile buluştuğu harika tiramisu lezzetini evinizde yapmak ister misiniz? Harika bir tiramisu lezzeti için tarifimizi mutlaka deneyin.

Tiramisu Malzemeleri


Tiramisu Nasıl Yapılır?

  1. Bir kasede, toz şeker, yumurta ve unu iyice çırpın. Sütü ilave edin ve kısık ateşte devamlı karıştırarak, koyu kıvamlı bir muhallebi elde edinceye kadar pişirin.
  2. Pişen kremanın altını kapatın ve yaklaşık 1 saat kadar soğumaya bırakın. Bu arada üzeri kabuk bağlamsın diye kremayı arada bir karıştırın. Krema soğuduktan sonra labne ve vanilyayı ilave edip çırpma teli veya mikser ile güzelce çırpın.
  3. Derin bir kasede 2 çorba kaşığı kahveyi 1 bardak ılık su ve biraz toz şeker ile iyice karıştırın. Kekin alt bölümünü uygun bir kabın içine koyup, hazırladığınız su ile ıslatın ve kremanın yarısını güzelce üzerine yayın. Sonra, ikinci sıra keki ıslatın ve kalan kremayı da en üstüne dökün.
  4. Hazırladığınız tiramisuyu bir gece buzdolabında bekletin ve üzerine bolca kakao serpip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder