20 Aralık 2017 Çarşamba

Patates Püresi Tarifi

Patates püresi, özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanına yakışan vazgeçilmez yemekler arasındadır. Bir çok farklı çeşitte yapılabilen patates püresini bir de bizim bol tereyağ ve bol kaşarlı tarifimizle deneyin.

Patates Püresi Malzemeleri


Patates Püresi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyup 4 eşit parçaya böldükten sonra, bir tencereye koyun ve üstüne gelecek şekilde su ekleyerek haşlayın.
  2. Haşlanan patatesleri çatal yardımıyla ezin.
  3. Başka bir tencerede tereyağını eritin ve ezilmiş patatesi ekleyip 2 dakika kavurun.
  4. Kaşar rendesi ve sütü ekleyip sürekli karıştırarak istediğiniz koyuluğa gelene kadar pişirin.
  5. Tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın. Bir süre dinlendikten sonra soğumadan servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder