20 Aralık 2017 Çarşamba

Taze Otlu Bonfile Tarifi

Etin en lezzetli hallerinden biridir lokum. Bonfile etiyle yapılan bu lezzeti bir de bizim tarifimizle deneyin!

Taze Otlu Bonfile Malzemeleri


Taze Otlu Bonfile Nasıl Yapılır?

  1. Bonfileyi bir parmak kalınlığında (yaklaşık 1cm) olacak şekilde dilimleyin.
  2. Her iki tarafını da öğütülmüş deniz tuzu ile tuzlayarak pişirmeye hazır hale getirin.
  3. Döküm tavanıza 1 çay kaşığı zeytinyağını döküp, peçete ile tüm tavaya yayın ve tavanın iyice ısınmasını bekleyin. Tava iyice ısındığında hafif dumanlar çıkmaya başlayacaktır.
  4. Etlerin önce bir yüzünü sonra da diğer yüzünü yaklaşık 2 dakika beklettikten sonra tavadan alın ve soğumadan servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder