Balkan tatlısı veya Arnavut tatlısı olarak da bilinen trileçe tarfini sizler için hazırladık. Tatlının orijinal ismi tres leches cake, yani üç sütlü kek.
Trileçe Malzemeleri
Trileçe Nasıl Yapılır?
Öncelikle yumurtaların sarısı ile beyazını ayırın ve yarım su bardağı şeker ile sarısını, yarım su bardağı şeker ile beyazını çırpın.
Derin bir kaba iki karışım da döküp, süzgeç ile elenmiş 1 su bardağı un, kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyerek yavaşça köpüğü sönmeden karıştırın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
Kek soğuduktan sonra dökeceğimiz kremayı çekmesi dilimleyerek kesin ve isterseniz kürdan ile üzerinde delikler açın.
5 su bardağı süt, 1 bardak şeker ve 1 paket kremayı karıştırarak kaynatın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üzerine dökün.
Kalın yüzeyli bir tavada 1 bardak şekeri eritin. Kahverengi renginde olduğunda 2 su bardağı sıcak su dökün ve karıştırarak kıvam alana kadar iyice pişirin ve soğumaya bırakın.
Soğuyan sosun içerisine 1 paket vanilya ekleyip iyice karıştırın ve kekin üzerine tamamına eşit şekilde yayılcak şekilde dökün.
Bir süre beklettikten sonra, trileçe tatlınız servise hazır ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder